Addisco Onderwijs - Griekse en Latijnse Taal en Cultuur SitemapForum Klassieke TalenOver Addisco OnderwijsInloggenInschrijven  
   
   
   

U bent hier: Home » Lesaanbod » Scholieren 2018-2019

   
   

Lesaanbod scholieren
bij Addisco Onderwijs in Hilversum ~ 2018-2019

Inschrijven
   
   

Een nieuw schooljaar staat weer voor de deur. En dat betekent dat je bij ons weer terecht kunt voor bijles, grammaticacursussen, workshops en examentrainingen Latijn & Grieks. Op deze pagina geven we een kort overzicht van de verschillende mogelijkheden dit jaar.

Mocht je willen meedoen aan een groeples, maar valt deze op een dag/tijd dat je niet beschikbaar bent, geef je dan toch op! Bij voldoende aanmeldingen starten we dan een extra groep.


 

Bijles Grieks & Latijn

In schooljaar 2018-2019 geven we bijlessen (op alle niveau's) vanaf maandag 10 september 2018 t/m 6 juli 2019. Lessen kunnen worden ingepland op maandag, woensdag, vrijdag (12.45 – 17.45) en zaterdag (9.30 – 18.00).

Vakanties

Er is geen bijles op de onderstaande data:

19-28 oktober 2018 i.v.m. herfstvakantie
22 december 2018 - 6 januari 2019 i.v.m. kerstvakantie
16 februari - 3 maart 2019 i.v.m. voorjaarsvakantie
19 t/m 22 april i.v.m. Goede Vrijdag en Pasen
27 april - 5 mei i.v.m. meivakantie
9 & 10 juni i.v.m. Pinksteren
13 juli - 8 september i.v.m. zomervakantie


Workshop coniunctivus vertalen


Tijdens deze workshop leer je wat de coniunctivus is, hoe je hem in alle tijden herkent en hoe je de coniunctivus vertaalt binnen verschillende contexten. We gaan vooral in op de coniunctivus in de hoofdzin, maar er is ook aandacht voor de coniunctivus in de bijzin. Heb je moeite met de coniunctivus vertalen of snap je eigenlijk helemaal niet waarom die modus er is in het Latijn, dan is dit een geschikte grammaticales Latijn voor jou.

Programma coniunctivus Latijn
14.40 – 14.45 inloop
14.45 – 15.15 instructie coniunctivus herkennen
15.15 – 15.25 oefening coniunctivus herkennen
15.25 – 15.30 reflectie
15.30 – 16.00 instructie coniunctivus vertalen
16.00 – 16.30 oefening coniunctivus vertalen
16.30 – 16.45 vragenronde + afsluiting

Nota bene: Het programma is een leidraad voor docent en leerling tijdens de les. Naar goeddunken van de docent kan het programma worden aangepast om beter aan te sluiten bij de behoeften van de leerlingen uit de groep. Aan het programma kunnen daarom geen rechten worden ontleend.

Datum
woensdag 14 november 2018

Lesmateriaal
Voor de workshop coniunctivus Latijn wordt er voor de leerlingen oefenmateriaal en een visuele samenvatting van de coniunctivus beschikbaar gesteld.

Docent
De lessen worden gegeven door Cerianne Porton. Zij studeerde van 2006 tot 2010 Griekse en Latijnse taal en cultuur aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en werkt sinds 2007 als bijlesdocent klassieke talen.

Groep
De workshop heeft ruimte voor maximaal 8 leerlingen. Vol is echt vol. Mochten er minder dan drie aanmeldingen zijn of de workshop om een andere reden geen doorgang vinden, dan nemen we contact met je op over de mogelijkheden.

Kosten
€ 35,- per persoon.

Inschrijven
Enthousiast? Inschrijven voor deze workshop kan door middel van het inschrijfformulier of (als je al leerling bij Addisco bent) via een mailtje. (Meld erbij dat je wilt meedoen met de workshop coniunctivus!) Met de aanmelding ga je automatisch akkoord met onze algemene voorwaarden. Na inschrijving nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

 


Workshop participium

Veel leerlingen hebben moeite met het herkennen en vertalen van het participium in het Latijn. En dan kun je veel punten verliezen op grammaticatoetsen en vertaaltoetsen! Daarom hebben we voor jou een workshop over het participium, waarin je alles leert over het PPP, PFA en PPA. Deze workshop is bedoeld om je tips en trucs te leren om de participia beter te herkennen en vertalen. Je leert begrijpen wat de werkwoorden in zinsverband precies doen en hoe je er een goede Nederlandse vertaling van kunt geven.

Let op: tijdens de les gaan we in op het PPP (participium perfectum passief) en PPA (participium praesens actief) en het PFA (participium futurum actief). We raden aan om alleen mee te doen met deze workshop als je op school al minstens twee van de drie participia hebt behandeld.

Een paar dagen na de workshop kun je bij ons gratis terecht voor een opfrisles. Je gaat dan nog een keer aan de slag met het oefenmateriaal van Addisco en er is een docent beschikbaar om je te helpen met eventuele vragen die je nog hebt.

Programma
14.40 – 14.45 inloop
14.45 – 15.00 uitleg PPA (participium praesens actief)
15.00 – 15.15 oefening PPA vertalen
15.15 – 15.30 uitleg PPP (participium perfectum passief)
15.30 – 15.45 oefening PPP vertalen
15.45 – 16.00 uitleg abl. abs. (ablativus absolutus)
16.00 – 16.15 oefening abl. abs. vertalen
16.15 – 16.30 uitleg PFA (participium futurum actief)
16.30 – 16.45 vragenronde + afsluiting

Op zaterdag 15 december kun je bij ons een uur zelfstandig aan de slag met het oefenmateriaal dat je tijdens de workshop hebt ontvangen. Er is een docent aanwezig aan wie je vragen kunt stellen, mocht je nog twijfels hebben over je kennis.

Datum
woensdag 12 december 2018 14.45 – 16.45
+ zaterdag 15 december 2018 10.00 – 11.00*

*De les van zaterdag 15 december 2018 is uitsluitend toegankelijk voor leerlingen die hebben deelgenomen aan de workshop op woensdag 12 december 2018.

Lesmateriaal
Door Addisco worden aan deelnemende leerlingen verstrekt:

  • visuele samenvatting participium
  • oefeningen participia (PPA, PPP, PFA en abl. abs.-constructie)

Docent
De workshop wordt gegeven door Cerianne Porton. De begeleidende docent op zaterdag 15 december 2018 wordt op een later moment bepaald.

Groep
Voor de workshop geldt een maximum van 8 leerlingen. Vol is echt vol. Aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst. Bij minder dan 3 aanmeldingen vervalt de workshop en nemen we contact met je op over de mogelijkheden.

Kosten
€ 40,- per persoon

Inschrijven
Schrijf je nu in voor de workshop participium Latijn via het inschrijffomulier (nieuwe leerlingen) of door ons een mail te sturen (als je al bij ons bekend bent). Op al onze lessen zijn de algemene voorwaarden van Addisco van pas.


 

 

Examentrainingen & workshops

We bieden twee typen examentrainingen Grieks en Latijn:

  1. extensieve examentraining: tijdens deze van 12 lessen behandelen we alle stof van het eindexamen.
    (€ 400,- p.p. // 3-8 leerlingen per groep.)
  2. tweedaagse examentraining: in twee dagen focussen we alleen op de belangrijkste elementen van het examen. (€ 275,- p.p. // 3-8 leerlingen per groep.)

De uitgebreide versie gaat van start direct na de kerstvakantie. De tweedaagse examentrainingen vinden vooral plaats in maart/april/mei. Er is natuurlijk ook herexamentraining mogelijk.

 


Cursussen voor ouders

Voor ouders van leerlingen op het gymnasium hebben we ook een mooi aanbod, zoals een cursus Grieks of Latijn, of een rondleiding in het Paleis op de Dam, of een workshop over gladiatoren of mythologie? We hebben een heel divers aanbod van cursussen op verschillende niveaus van enthousiaste docenten.

Heb je vragen? Stel ze gerust!

   
   
   
   

Inschrijven

Vul om je aan te melden voor een examentraining Latijn het inschrijfformulier zo volledig mogelijk in. Na ontvangst van je aanmelding, ontvang je zo snel mogelijk een bevestiging met meer informatie over de voltooiing van de inschrijving.

 

Contact

Neem voor meer informatie contact op met Casper. Vragen, opmerkingen en suggesties zijn altijd welkom.
Contactformulier »
Inschrijfformulier »

   
   
   
   

Zie ook

Bijles Latijn en/of Grieks »
Examentraining Grieks »
Reacties van Bijlesleerlingen »
Over Addisco Onderwijs »

 

 

Vaak Gestelde Vragen »
Routebeschrijving »

Algemene Voorwaarden »
Privacy Verklaring »

   
  Omhoog