Addisco Onderwijs - Griekse en Latijnse Taal en Cultuur SitemapForum Klassieke TalenOver Addisco OnderwijsInloggenInschrijven  
   
   
   

U bent hier: Home » Lesaanbod » Privéles Latijn & Grieks

   
   

Privéles Latijn & Grieks
bij A D D I S C O in Hilversum

Inschrijven
   
   

Soms is het volgen van een cursus Latijn of Grieks geen optie en is de keuze voor privéles aantrekkelijker. Tijdens een privéles heeft u de regie: u bepaalt (in overleg) het moment, de duur en de frequentie van de te volgen lessen. Ook de keuze van het lesmateriaal en het tempo kunt u zelf bepalen. Bij Addisco Onderwijs kan iedereen terecht - ongeacht leeftijd en opleidingsniveau.

Voor scholieren bieden we bijlessen en examentraining Latijn en Grieks.

   
   
   
   

Grieks en/of Latijn leren...

Het mooie aan privéles is dat u degene bent die bepaalt hoe we de lessen inrichten. Ook het lesmateriaal en de didactische insteek bepaalt u helemaal zelf. Ik kan hierin uiteraard adviseren.

Ik heb een brede ervaring met verschillende manieren van lesgeven:

- de meer traditionele manier (grammaticaal-vertaalmethode): woordenlijsten en grammaticarijtjes memoriseren teksten vertalen. Mogelijke methodes: eigenlijk alle huidige methodes in Nederland (Fortuna, Pallas, Tirocinium Latinum, Tirocinium Graecum, etc.)

 

... zoals u dat wilt!

- ik beheers daarnaast met name het Latijn ook actief. Dit maakt een compleet andere leerervaring mogelijk: namelijk Latijn leren (deels) in het Latijn.

De wereldwijd meest gebruikte methode hiervoor is die van de Deen Hans Ørberg: Lingua Latina per se illustrata.

Ook een combinatie tussen de beide didactieken is uiteraard mogelijk.

Ik heb tevens ervaring met het lesgeven aan slechtziende of slechthorende mensen.

   
   
   
   
"Ik heb Casper leren kennen als een begenadigd docent. Hij is geduldig, vrolijk en vasthoudend. Op momenten dat ik met enige wanhoop dacht dat ik het wel nooit onder de knie zou krijgen, was hij altijd degene die me moed insprak en met gedoseerde humor en relativering mij weer op de rit kreeg."

Meer referenties & aanbevelingen »
   
   
   
   

Algemene informatie

Van wie?
Casper Porton, de oprichter van Addisco Onderwijs, geeft nu ruim 12 jaar lessen Grieks en Latijn aan scholieren en volwassen. Casper is een onderwijsvernieuwer en ontwikkelt nieuwe methodes en lesmateriaal voor de klassieke talen. In Nederland behoort hij tot de abslute voorlopers op het gebied van de inzet van gesproken Latijn als krachtig didactisch middel. Tussen 2009 en 2014 was hij werkzaam aan de Kees Boekeschool in Bilthoven.

Zie ook de referenties.

 

 

Wanneer?
In onderling overleg bepalen we op welke dag en tijd u de lessen kunt komen volgen. Voorkeuren omtrent dag, tijd en frequentie kunt u alvast aangeven op het inschrijfformulier.

Waar?
Op de Diependaalselaan 124 in Hilversum
(zie verder contact en de routebeschrijving).

Wat zijn de tarieven?
€ 50,- per uur per persoon.

   
   
   
   

Inschrijven

Vul om u vrijblijvend aan te melden voor privéles Latijn of Grieks het inschrijfformulier zo volledig mogelijk in. Na ontvangst van uw aanmelding neem ik zo snel mogelijk contact met u op om uw eerste les Latijn of Grieks af te spreken.

 

Contact

Neem voor meer informatie contact op met Casper. Vragen, opmerkingen en suggesties zijn altijd welkom.
Contactformulier »
Inschrijfformulier »

   
   
   
   
"Op zoek naar mogelijkheden de oude kennis weer op te pakken googelde ik 'Addisco Onderwijs' van Casper Porton. De methode Ørberg was mij onbekend en ik aarzelde daarmee in zee te gaan, uit vrees dat mijn oude kennis mij misschien zou hinderen. Maar Casper wist me te overtuigen en na enkele lessen waren mijn twijfels geheel verdwenen. Ik ben helemaal "om" en zou nu iedereen deze methode aanraden. Ik wil graag "addiscere" [= bijleren] en Casper, met zijn aanstekelijk enthousiasme voor het Latijn en de Ørberg-methode is daarbij buitengewoon behulpzaam."

Meer referenties & aanbevelingen »
   
   
   
   

Zie ook

Over Addisco Onderwijs »
Referenties & aanbevelingen »

 

 

Cursus Latijn »
Algemene Voorwaarden »

   
  Omhoog