Addisco Onderwijs - Griekse en Latijnse Taal en Cultuur SitemapForum Klassieke TalenOver Addisco OnderwijsInloggenInschrijven  
   
   
   

U bent hier: Home » Lesaanbod » Cursussen Latijn & Grieks » Cursus Grieks - Beginners 1

   
   

Cursus Grieks - Beginners I
Een eerste kennismaking met het Klassiek Grieks

Inschrijven
   
   

De cursus Oudgrieks voor beginners vormt de opstap voor de verschillende vervolgcursussen Grieks. Er is geen vooropleiding of enige andere vorm van voorkennis voor deze cursus vereist. Ook leeftijd speelt geen rol. Tijdens 10 wekelijkse cursusavonden van zo'n anderhalf uur maakt u kennis met de Griekse taal en cultuur. De lessen worden gegeven in Hilversum.

   
   
   
   

Startmomenten lessen Grieks

De eerst volgende cursus Grieks voor beginners start bij voldoende aanmeldingen vanaf mei 2019. Startmomenten zijn in overleg met de deelnemers.
(Addisco Onderwijs houdt zich aan de schoolvakanties.)

 

 

Kunt u op het genoemde moment niet? Geef u dan toch op! Voorkeuren omtrent dag en tijd kunt u aangeven op het inschrijfformulier onder 'opmerkingen'.

   
   
   
   

Cursusinformatie

Cursusnaam:
Cursus Grieks - Beginners 1
   
Voorkennis:
Niet vereist.
   
Aantal keer:
10 bijeenkomsten van 1.5 uur.
   
Docent: Sietse Venema geeft Grieks en Latijn op het Stedelijk Gymnasium Arnhem en is één van de zeer weinigen in Nederland die naast het Latijn ook het Klassiek Grieks actief beheerst.
   
Locatie:
Diependaalselaan 124 in Hilversum. Zie voor meer informatie de contactgegevens.
   
Groepsgrootte:
Maximaal 8 deelnemers.
   
Zelfstudie:
± 1 tot 1.5 uur per week 
   

 

Kosten

Lesmateriaal:
We werken met verschillende methodes Grieks, hierover wordt meer verteld tijdens de cursus. Wij zorgen de eerste lessen voor het materiaal.
   
Cursusprijs:
€ 195,- (inclusief consumpties en stencils; exclusief lesboek)


Inschrijven
   
   
   
   

Wat gaan we leren?

Het doel van deze cursus is Oudgrieks van links naar rechts te kunnen lezen, zonder eerst te moeten analyseren, puzzelen en vertalen. We streven naar direct begrip van de woorden, woordgroepen en zinnen. Om dat voor elkaar te krijgen, werken we met verschillende nieuwe methodes Grieks: Polis Koine, Alexandros en Dialogos. De laatste twee boeken zijn gebaseerd op de didactische principes van de methode Lingua Latina, die we gebruiken bij onze lessen Latijn.

In Alexandros volgen we het leven van een Griekse jongen en zijn familie. Al lezend vergroten we stap voor stap onze woordenschat aan de hand van

 

 

plaatjes, synonymen en antonymen (=tegenovergestelden) in de marge. Dit proces van in het Grieks leren denken, maakt het mogelijk de teksten direct te leren begrijpen. Woorden en grammatica verwerven we op een natuurlijke manier en in context: het stampen van rijtjes en lijstjes behoort tot de verleden tijd.

Al lezend komen we steeds meer te weten over het dagelijks leven van de Grieken en de Griekse cultuur. Uiteraard besteden we ook aandacht aan de Griekse uitspraak, het (ontstaan van het) Griekse alfabet en de etymologie.

   
   
   
   

Inschrijven

Bent u enthousiast geworden over de cursus Grieks voor beginners? Meld u dan vrijblijvend aan door het inschrijfformulier in te vullen. Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u een bevestiging met meer informatie over de voltooiing van de inschrijving.

 

Contact

Neem voor meer informatie contact op met Casper. Vragen, opmerkingen en suggesties zijn ook altijd welkom.
Contactformulier »
Inschrijfformulier »

   
   
   
   

Zie ook

Referenties & aanbevelingen »
Vaak Gestelde Vragen »
Over Addisco Onderwijs »

 

 

Routebeschrijving »
Algemene Voorwaarden »
Privacy Verklaring »

   
  Omhoog