Addisco Onderwijs - Griekse en Latijnse Taal en Cultuur SitemapForum Klassieke TalenOver Addisco OnderwijsInloggenInschrijven  
   
   
   

U bent hier: Home » Lesaanbod » Bijles Latijn & Grieks

   
   

Bijles Latijn & Grieks
bij Addisco Onderwijs in Hilversum

Inschrijven
   
   

Ben jij een scholier en zie je het niet meer zitten met Latijn of Grieks? Lukt het je maar niet om een voldoende te halen? Blijf je maar achterlopen? Krijg je die vele rijtjes maar niet in je hoofd? Snap je niets van de Nederlandse en/of Latijnse grammatica? Heb je moeite met vertalen? Of zit je al in de stress voor je eindexamen Ovidius of Herodotos?

Oftewel: zoek je extra steun bij het leren van deze lastige talen en wil je er de lol weer van inzien? Het maakt niet uit in welke klas je zit (1 t/m 6) of wat voor problemen je met Latijn en Grieks hebt, we willen je graag helpen met het ontdekken van de knelpunten en het vervolgens effectief oplossen daarvan!

De lessen worden privé of in klein groepsverband (met je klasgenoten of vrienden) gegeven in Hilversum. Les krijgen in een groepje is goed voor de motivatie en voor het van elkaar leren. Addisco Onderwijs biedt ook speciaal voor de eindexamenkandidaten: examentraining Latijn en examentraining Grieks. Begin juni bieden we herexamentraining Latijn en herexamentraining Grieks. In de zomervakantie hebben we speciaal voor scholieren een unieke onderdompelingservaring Latijn tijdens onze zomerschool.

Geen scholier meer? Kijk dan bij privéles Latijn en Grieks!

   
   
   
   

Informatie voor ouders

Nog meer dan bij de andere vakken van uw kind, is het bij Grieks en Latijn zeer belangrijk alle reeds behandelde stof goed te blijven herhalen. Alle grammatica die ooit aan bod gekomen is, wordt te allen tijde bekend verondersteld (dus niet alleen voor toetsen). Vaak is het juist in deze basale kennis waar de hiaten zitten. In de meeste gevallen liggen de problemen niet zozeer bij de Griekse & Latijnse grammatica, maar bij de grammatica van het Nederlands!

Door eerst te kijken naar wat er precies in het Grieks of Latijn staat (betekenis) en daarna pas naar welke grammatica daarbij wordt gebruikt, vermijden we in eerste instantie het ontoegankelijke jargon en kunnen we dat later, als de constructies al direct begrepen worden, verder aanvullen.

 

 

Tijdens de eerste kennismakingsles weten we aan welke punten we de komende lessen kunnen gaan werken en weet uw kind of het iets aan onze lessen denkt te hebben.

Al onze leerlingen Latijn/Grieks krijgen tevens (gratis) toegang tot handig digitaal materiaal, zodat er ook thuis vanachter de computer met de stof geoefend kan worden. Alle oefeningen zijn voorzien van feedback.

In plaats van een bijles Latijn of Grieks geven we ook korte trainingen 'leren leren'. Door middel van verschillende geheugentechnieken leert uw kind meer stof langer te onthouden in minder tijd. Ook met relatief nieuwe leertechnieken (zoals bijvoorbeeld de mindmap) ben zijn we goed bekend.

   
   
   
   
"Casper geeft bijles op een gezellige en aansprekende manier.
Hij gebruikt moderne manieren om je informatie te laten onthouden,
leren en herhalen. Door Caspers methodes en manieren onthoud je
Latijn en Grieks beter en het fijne was dat ik bepaalde methodes
ook op andere vakken kon toepassen."

Meer referenties & aanbevelingen »
   
   
   
   

Informatie bijles Latijn & Grieks

Van wie?
Afhankelijk van de dag en de precieze behoeften krijg je les van Casper Porton, Cerianne Porton, Jelmar de Vries, Aron Ouwerkerk of Karel Stegeman. Stuk voor stuk bekwame bijlesdocenten die zich uitstekend kunnen verplaatsen in de moeilijkheden die scholieren ervaren met Grieks en Latijn.

Wanneer?
In onderling overleg bepalen we samen op welke dag en tijd je bijlessen kunt komen volgen. Voorkeuren omtrent dag en tijd kun je aangeven op het inschrijfformulier.

 

 

Waar?
Diependaalselaan 124 in Hilversum
(zie verder contact en de routebeschrijving).

Wat zijn de tarieven?
€ 40,- per uur per persoon.

(Geen scholier meer? Kijk dan bij privéles Latijn/Grieks!)

Als je kiest voor les in een groepje (2-4 personen), krijg je natuurlijk korting. Neem voor meer informatie hierover contact op.

   
   
   
   

Inschrijven

Vul om je vrijblijvend aan te melden voor bijles Latijn of Grieks het inschrijfformulier zo volledig mogelijk in. Na ontvangst van je aanmelding neem ik zo snel mogelijk contact met je op om je eerste les Latijn of Grieks af te spreken.

 

Contact

Neem voor meer informatie contact op met Casper. Vragen, opmerkingen en suggesties zijn altijd welkom.
Contactformulier »
Inschrijfformulier »

   
   
   
   
"Casper weet precies hoe hij je dingen op een leuke manier uit kan leggen.
Ik had nooit verwacht dat Latijn toch nog leuk kan zijn.
Heel erg bedankt!!!"

"Ik wil jullie heel hartelijk danken voor alle hulp, dankzij jullie is Philippe overgegaan met bijna een 8 voor klassieke talen.
Hij ging altijd met heel veel plezier naar de bijlessen bij jullie alledrie. We hebben ook nooit bijles ervaren die zo professioneel en effectief was."
Ingrid (moeder Philippe), Hollandse Rading (schooljaar 2015-2016)

Meer referenties & aanbevelingen »
   
   
   
   

Zie ook

Examentrainingen Latijn »
Examentrainingen Grieks »
Training 'leren leren' »
Reacties van Bijlesleerlingen »

 

 

Vaak Gestelde Vragen »
Routebeschrijving »
Algemene Voorwaarden »
Over Addisco Onderwijs »

   
  Omhoog